Argyle Crescent, Edinburgh

Argyle Crescent, Edinburgh

Orocco carefully removed the original kitchen as it was to be repurposed and reinstalled in the property’s utility area. We removed load bearing walls, fitting steel beams in several areas to open up the sitting / kitchen area into a larger, flowing space.

The rear of the property had an extensive opening created (known as slapping in the trade) into which we installed a large 2 panel anthracite sliding door, offering access to the rear patio area and garden. It also introduces an abundance of natural light into the main lounge / dining area.

Made by Orocco manufactured a bespoke canopy, which was hand made with red wood and VM zinc, we also used existing stone to keep original look and the combination of natural materials looks stunning.

A nice additional feature was a stainless steel chain into main drain, rather than a standard PVC downpipe which was in turn trapped under ground.

Project details

Connect with us

Citation Approved Logo

Receive the latest tips and news

© 2020 Orocco Ltd. All rights reserved